Harvard Üniversitesi araştırmacıları, dünya genelinde koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin gevşetilmemesi gerektiğini belirtti.

Koronavirüs salgınında kişisel temizlik kadar sosyal mesafeyi korumak da büyük önem arz ediyor.

Harvard Üniversitesi'nden araştırmacılar, koronavirüsle ilgili yaptığı araştırmada, hastalığın bir defaya mahsus uygulanan karantinayla kontrol altına alınamayacağı konusunda uyardı.

The Guardian'da yer alan habere göre, bilim insanları, koronavirüsün gelecek yıllarda yeniden ortaya çıkabileceğini ve bu yüzden sosyal mesafe uygulamalarının 2022 yılına kadar sürmesine ihtiyaç duyulabileceğini ortaya koydu.

Yapılan analizlerde, önlemlerin devam ettirilmemesi halinde salgının muhtemel ikinci dalgasının daha geniş kapsamlı olabileceğine dikkat çekildi.

Bir senaryoya göre, etkili aşı ya da herhangi bir tedavi yokluğunda koronavirüsün yeniden ortaya çıkmasının 2025 yılına kadar devam edebileceği kaydedildi.

Harvard Üniversitesi'nden Epidemoloji Profesörü Marc Lipsitch, "Enfeksiyonlar iki şey olduğunda yayılır: enfekte insanlar ve hassas insanlar. Çok büyük miktarda sürü bağışıklığı olmadığı sürece, nüfusun çoğunluğunun hala hassas olduğunun farkındayız." dedi.

Pandeminin 2020 yazında bitip bitmeyeceği ile ilgili de konuşan Lipsitch, bu ihtimalin enfeksiyonların yayılması hakkında bildikleriyle tutarlı olmadığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim