Çin’den yayılmaya başlayan, Dünya’da korku ve panik yaratan Corona virüsünün yayılımını ve hangi ülkede kaç hasta olduğunu gösteren interaktif harita oldukça ilgi çekici sonuçlar veriyor.

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Çin’den yayılmaya başlayan Corona virüsünün salgın takip merkezlerinden oluşturduğu bir sistem geliştirdi.

Sistemde istatistikleri yer alıyor

Bu takip merkezlerinde, doğruluğu kanıtlanmış hastalı ve ölüm vakalarının istatistikleri yer alıyor. 2019 Aralık ayında Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan öldürücü Corona virüsü bin beş yüz kişinin hastalanmasına, 42 kişinin ise ölmesine sebep oldu.

İnteraktif harita incelendiğinde ölümcül Corona virüsünün görüldüğü ülkeler kırmızı nokta ile belirlenmiş. Kırmızı nokta tıklandığında ise küçük kutucuk içerisinde istatistikler yer alıyor.

İlk satırda: Hastalığın onaylandığı ülkenin ismi yer alıyor.

İkinci satırda: Hangi şehirde görüldüğü yazıyor.

Üçüncü satırda: Bölge bilgileri mevcut.

Dördüncü satırda: Güncelleme tarihi ve saati gösteriliyor.

Beşinci satırda: Hastalığın görüldüğü vaka sayısını görebilirsiniz.

Altıncı satırda: Corona virüsünden dolayı ölenlerin sayısı gösterilmiş.

Yedinci satırda: İyileşme belirtisi gösteren hasta sayısı verilmiş.

WHO (Dünya Sağlık Örgütü)nün hayata geçirdiği bu haritaya göre, Türkiye’ye en yakın Corona virüsü vakası Fransa’da görülmüş ve 3hasatanın mevcut olduğu görülüyor.

Corona virüsü Türkiye’de vakası yok

Çin’in Wuhan kentinde ortay çıkan ve tüm Dünya’yı paniğe sevk eden virüsün Türkiye’de şimdilik olmadığı vurgulandı. Ama daha önce Türkiye’ye gelenlerin kontrol altına alınmasının gerekli olduğu söylendi. Virüsün kuluçka süresinin belli olmadığı için daha önce gelenlerde bu virüsün olma ihtimalinin yüksek olduğu ve buna dikkat edilmesi gerektiği, bu insanların bulunarak kontrol edilmesi gerektiği açıklandı.

Türkiye’ye gelen yolcular termal kameraların olduğu bölgeye alınarak, tarandı. Vücut ısısı otuz sekiz dereceye ulaşan yolcunun rengi kamerada yeşil olarak görünmesi halinde yolcunun virüs taşıdığı değerlendirilecek.

Sağlık bakanlığında yapılan açıklamada ise Çin havayolu firması İstanbul seferlerini durdurduğunu duyurdu.

WHO (Dünya Sağlık Örgütü)nün girişimleri ile yapılan haritaya ulaşmak için tıklayınız.

Editör: TE Bilişim