Diyarbakır, Prof. Dr. Gazi Yaşargil'i andı
Diyarbakır'da, dünyaca ünlü beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Gazi Yaşargil için sağlık çalışanları tarafından bir anma programı düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Emre Asiltürk'ün de katıldığı programda, Yaşargil'in tıp dünyasına yaptığı büyük katkılar ve Diyarbakır'a olan gururu vurgulandı.
Asiltürk, konuşmasında Yaşargil'i 'insanlığa adanmış bir ömrün sahibi, beyin cerrahisinin yaşayan efsanesi, Diyarbakır’ımızın gururu' olarak tanımladı. Yaşargil'in geliştirdiği teknikler ve yetiştirdiği hekimlerle tıp tarihine adını altın harflerle yazdırdığını belirterek, onun mirasını yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen anma programında, Yaşargil'in bilimsel mirasının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemi vurgulandı. Asiltürk, Diyarbakır'ın böyle bir değeri bağrından çıkardığı için gurur duyduğunu ve Yaşargil'i saygı, minnet ve rahmetle andıklarını ifade etti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.