Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilere her sene iki bayramda da verilen 1000 lira emekli ikramiyesinin kaldırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başvuru yaptı. Bununla beraber tedavi ve ilaç katkı paylarının da arttırılması istendiği belirtildi.

SGK tarafından emekli vatandaşlara kötü bir haber geldi. SGK, emekli vatandaşlara her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenen 1000 lira tutarındaki emekli ikramiyesinin kaldırılması adına Hazine ve Maliye Bakanlığı'na resmen başvuruda bulundu.

FOX TV ekranlarında yayınlanan haberde; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan bazı düzenlemelerin yerine getirilmesi için isteklerde bulundu. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise her ay emeklilerden yaklaşık 100 lira kesinti yapılması ve her sene Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenen 1000 lira tutarındaki emekli ikramiyesinin kaldırılması oldu.

Katkı Payı Ödemesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından istenen talep doğrultusunda emekli maaşlarının da en az 80 lira ile 100 lira arasında bir kesinti olacak. Bunun yanında ilaç katılım ve 60 yaş altındaki emekliler daha fazla tedavi katkı payı ödemek zorunda kalacak.

Bu haberlerin sosyal medyada yayılması sonrasında SGK tarafından bir açıklama gelmemesi de gözlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim