Antalya'da, yüzündeki alerjiler nedeniyle birçok ilaç kullanmasına rağmen sonuç alamayan 36 yaşındaki Nazlı Yılmaz, aleo veranın cildi yenileyici özelliğe sahip olduğunu öğrenince bitkisindeki jeli kullandıüı bildirildi.

Alerjilerinden kurtulan Yılmaz, ölümsüzlük bitkisi olarak bilinen aleo veranın "Jelini limon ve balla karıştırıp içiyoruz. Krem yapıp sürüyorum. Yaraları da kapatıyor" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Antik Mısır'da 'ölümsüzlük bitkisi' olarak bilinen aleo vera bitkisiyle tanışan Yılmaz, bitkinin metabolizmayı hızlandırdığını, sindirim sistemini iyileştirdiğini ve cilt hastalıklarına iyi geldiğini öğrendi. 

Aleo veranın içindeki jeli yüzüne sürerek alerjilerinden kurtulan Nazlı Yılmaz, bitkinin başka insanlara da fayda sağlayacağı düşüncesiyle 2017 yılında açık alanda aleo vera yetiştirmeye başladı. 

Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle ilk denemesinde birçok ürünü telef olan Yılmaz, hedefinden vazgeçmedi ve bir sera kiralayarak aleo vera üretmeye başladı. Şu an 3 farklı serada 7 bin 500 ürün yetiştiren Nazlı Yılmaz, aleo veradan jel ve sabun üretimine başladı. 

Birçok kozmetik firmasının dikkatini çekerek aleo vera jel ve yaprak satışı yapan Yılmaz'ın şimdiki hayali ise kendi kozmetik markasını yaratmak.

Editör: TE Bilişim