Canınızın hiçbir şey yemek istememesi böyle bir durumda çok doğal ancak birtakım yiyecekleri az da olsa mutlaka beslenmenize dahil etmelisiniz. Doğru yiyecekler bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve belirtileri daha erken ortadan kaldırmaya yardımcı olabilirken, yanlış yiyecekler daha da kötü hissetmenize yol açabilir. İşte soğuk algınlığı yaşadığınızda yemeniz ve uzak durmanız gereken o besinler...

Pembenar özel haberine göre, öksürüğünüz veya boğaz ağrınız varsa kraker, cips, patates cipsi veya simit gibi gevrek atıştırmalıklar boğazınızda zımpara etkisi yaratabilir.

Bu yiyecekler hastalıktan dolayı kurumuş boğazınızı kötü şekilde tahriş edebilir, bu da acınızı uzatmanız anlamına gelir.

Muhtemelen bu süper yiyeceğin soğuk algınlığı yaşadığınızda çok iyi geleceğini düşünüyorsunuz ancak maalesef öyle değil...

Çilek, tıkanıklık yaratarak burnunuza ve sinüslerinize rahatsızlık verecek derecede yüksek histamin salgılanmasına yol açar.

Tüm işlenmiş gıdalar sağlıksız ya da kötü bir seçimdir. Ancak bunların içerisinde yüksek miktarda tuz, şeker ve yağ içerenler en tehlikelileri. Neden mi?

Çünkü içerisinde yer alan maddeler vücutta iltihaplanmaya yol açarak iyileşme sürecini geciktirebilir. Bu nedenle iyileşene kadar tuzlu atıştırmalıklar, kahvaltılık gevrekler, şarküteri ürünlerinden uzak durmakta fayda var.

Yemeklerin yanına çok yakışan bu yiyeceklerin tadı çok güzel ancak hastalık sürecinde uzak durmalısınız. Çünkü bu yiyecekler, boğaz ağrısı ve iltihabını artırabilecek oranda sirke veya tuz içerir .

Şeker yemek, bağışıklık sisteminizi ve beyaz kan hücrelerinizin sizi hasta eden mikroplarla savaşma yeteneğini geçici olarak baskılayabilir .

Bu nedenle daha da kötüleşmemek için şeker arzunuzu kontrol altında tutmaya çalışmalısınız.

Dumanı üstünde tüten bir kase tavuk çorbası neye iyi gelmez ki... Vücudunuzun su ihtiyacı karşılar, besleyicidir, yatıştırıcıdır.

Araştırmalar, soğuk algınlığı belirtilerine karşı anti-inflamatuar bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

Acı biber, soğuk algınlığı belirtilerini hafifletebilecek bir bileşen olan kapsaisin içerir.

Bu bileşen, bir nefes açıcı ve balgam söktürücü gibi çalışır. Yani mukusu parçalayabilir, öksürüğü ve tıkalı bir burnu rahatlatabilir.

Soğuk algınlığı sırasında sıcak bir fincan zencefil çayı en iyi arkadaşınız olabilir. Bu güçlü kök, virüsle savaşmaya yardımcı olan analjezik ve antienflamatuar etkilere sahiptir.

Florida Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre araştırmacılar, kızılcık suyu içenlerin içmeyenlere göre soğuk algınlığını daha hafif geçirdiğini ortaya koydular. Öyleyse kendinize bir bardak kızılcık suyu doldurun! Vücudunuz bunun için size teşekkür edecek.

Editör: TE Bilişim