Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya ve Türkiye'de vaka sayısının artmasıyla birlikte, “2021'in başında Avrupa'da üçüncü dalgayı bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün yöneticilerinden olan David Nabarro, korona virüs salgınında vakaların artmasıyla beraber "2021 yılının ilk aylarında Avrupa'da üçüncü dalgayı bekliyoruz" dedi.

"ÖNLEMLER İÇİN GEREKLİ HAMLELER YAPILMADI"

2017 yılında DSÖ’nün genel sekreteri olmak için mücadele eden fakat bu pozisyonu elde edemeyen Nabarro, “Hükümetler birinci dalganın ardından yaz aylarında altyapısal ihtiyaçları gidermek için gerekli hamleleri yapmadılar. Şimdi ikinci dalgayı yaşıyoruz. Eğer hükümetler gerekli düzenlemeleri ve iyileştirmeleri yapıp önlem almazlarsa 2021’in başında üçüncü dalgayı göreceğiz. İsviçre’de vaka ve ölüm oranı çok ciddi seviyeye ulaşabilir” ifadesini kullandı.

AVRUPA'DA YAYILIM HIZLA SÜRÜYOR

Özellikle yaz döneminin ardından Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede vaka ve ölüm sayısı hızla artış göstermişti. Cumartesi açıklanan verilerle birlikte Almanya ve Fransa’da vaka sayısı 33.000 artmış, İsviçre ve Avusturya’da binlerce günlük vaka sayısı açıklanmıştı. Türkiye’de de dün açıklanan verilere göre salgının başladığı günden beri en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı. Dün açıklanan resmi verilere göre Türkiye’de 5.532 insanda korona virüsü vakası tespit edildi.

"ASYA ÜLKELERİNİ TAKDİR EDİYORUZ"

Güney Kore gibi Asya ülkelerinin çabalarını takdir ettiklerini söyleyen Nabarro, “Güney Kore’de insanlar korona virüsüyle mücadelede çok etkili. Virüsle mücadele için davranışlarını değiştiriyorlar. Sosyal mesafeye özen gösteriyorlar, maske takıyorlar, hastalandıklarında kendilerini karantinaya alıyorlar. Ellerini ve zeminleri temizliyorlar” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim