Yozgat'ta kene vakaları arttı: Vatandaşlar uyarılıyor

Yozgat'ta kene vakaları arttı: Vatandaşlar uyarılıyor
Yozgat'ta ısınan havalarla birlikte kene vakaları artarken, yetkililer vatandaşları uyarıyor ve önlem alınması gerektiğini vurguluyor.

Yozgat'ta hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsünü taşıyan kene vakaları nedeniyle hastanelere başvurularda artış gözlemleniyor. Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kozan, kene tutması şikayetiyle gelen hastalara anında müdahale edildiğini belirterek, çocukların piknik ve toprak alanlarıyla temasından sonra vücut kontrolünün önemini vurguladı.

Yozgat ve çevre illerde KKKA hastalığına karşı vatandaşlar uyarılırken, Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) kırsal alanlarda bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. Yozgat Belediyesi ise şehir merkezi ve piknik alanlarında ilaçlama yapıyor. Yozgat Valiliği de sosyal medya üzerinden yaptığı duyurularda, kene ısırmasına karşı önlemler almanın ve keneyi çıplak elle çıkarmadan sağlık kuruluşuna başvurmanın önemini hatırlattı.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kozan, kene vakalarındaki artışı teyit ederek, vatandaşları açık alanlarda koruyucu kıyafetler giymeye ve vücut kontrollerini düzenli yapmaya davet etti. Kozan, kenenin mutlaka hastanede çıkarılması gerektiğini, çünkü özel bir teknik gerektiğini belirtti. Ayrıca, kenenin semptom göstermeyebileceğini ve bu nedenle düzenli kontrolün önemini vurguladı. Kurbanlık hayvanlarda da kene bulunabileceğini ve temas edilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.