Milliyetçi Hareket Partisi elini çabuk tuttu ve Türkiye genelinde son günü beklemeden Milletvekili adaylarını açıkladı.

14 Mayıs'ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. En son Milletvekili listelerinin verileceği tarih 09 Nisan olarak belirlenmişti. Milliyetçi Hareket Partisi elini çabuk tuttu ve son günü beklemeden 06 Nisan 2023 tarihinde Türkiye genelinde Milletvekili adaylarını açıkladı. Samsun'da ise sürpriz isimler listede yer aldığı gözüktü.

İlyas Topsakal'ın Samsun'da hiçbir parti faaliyeti olmamasına rağmen Akademik unvanı nedeniyle listenin başında yer aldığı görüldü. Halbuki yıllardır MHP'de çeşitli kademelerde görev yapan, Hüseyin Ediz hatta 2015 tarihinde Milletvekili seçilmişti. Hatırlanacağı üzere Tayyip Erdoğan allem etti, gallem etti yeni hükümetin kurulmaması için elinden geleni yaptı ve Türkiye'yi 1 Kasım 2015 tarihinde seçime götürmüş ve Hüseyin Ediz tekrar seçilememişti.

Bu kez listenin ilk sarasında beklenen Ediz 9 kişilik listede hiç yer almadığı gözüküyordu. Bu tür sürprizleri siyasette geçmişte çok yaşadığımız için çok ta sürpriz olmadığı söylenebilir.

Hüseyin Ediz benim Akademi'den okul arkadaşım oluyor.

Ben kendisini yakinen tanıdığım ve MHP içindeki hizmetlerini de bildiğim için benim için sürpriz oldu desem yanlış söylemiş olmayacağım. Geçmişte Samsun MHP'de birkaç dönem İl Başkanlığı yapan Abdullah Karapıçak aslında listenin başında olmayı hak eden bir başka kardeşimizdi. Yazık, İlyas Topsakal'ın TBMM'ye gidebilmesi için emek sarf edecek. Bu sadece benim görüşüm, geneli ne düşünüyor bilemem. Yine aynı listede iki sürpriz isim de vardı. ikisi de Karapıçak'ın son yönetiminde İl Başkan Yardımcıları idi.

YUNİS AKSU ve YAŞAR DURSUN kardeşlerimin de 5. ve 6. sırada yer aldıkları görülüyordu. Onların adına çok sevindim. Ne yalan söyleyeyim, listede yer alabileceklerini dahi beklemiyordum. Ama sonuçtan son derece de mutlu oldum. Her ikisi de gerilerde yer aldık demeden çalışırlarsa gelecek vaat eden iki güzel insan olarak onları kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bakalım Mevla'm neyler, neylerse güzel eyler.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE