Almanya, Stuttgart’ta bir nakit para nakil şirketinde çalışan ve 1 milyon euro çalarak kayıplara karışan 42 yaşındaki Mirnesa S. için insan avı başlattı.

Polis karakoluna sadece 250 metre uzakta ikamet eden Mirnesa’nın polislerin burnunun dibinden bu büyüklükte bir para çalarak kayıplara karışması Almanya medyasının da birinci gündem maddesi oldu.

Polis evi karakola sadece 340 adım uzaklıkta olan Mirnesa’nın para dolu torba ile kaçtığı görüntüleri paylaşırken, polislerin bu başarısızlığı alay konusu oldu.

Mirnesa’nın evinin boş olduğu açıklanırken yerel polis yetkililer, “Şu ana kadar Mirnesa için bir dizi ihbar geldi. Fakat şu an onu bulamıyoruz. Mirnesa halen kayıp” açıklamasında bulundu.

Genç kadının evinin önünde lüks bir markaya ait bir şampanya şişesi kutusu bulundu.

Bild’e konuşan Mirnesa’nın komşusu, “Buraya 2021 yılının yaz aylarında taşındı. Kendisinin bir şubenin müdürü olduğunu ve öğlen ile gece yarısına kadar çalıştığını söyledi” dedi. Bölgede hizmet veren bir fırının sahibi ise, “Çok sakin bir hayat yaşıyordu. Bazen yakışıklı partneri ve köpeğiyle yürüyüş yapıyordu” dedi.

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild, polisin Mirnesa için acil ihbar hattı oluşturulduğunu da aktardı.

Editör: Yadigar Hanım