Türkiye'de yüksek enflasyon ve hayat pahalalılığı nedeniyle vatandaşın alım gücü her geçen gün daha da düşerken, sosyal medyada hit olan bir video, gençlerin neden yurtdışına gitmek istediğini ortaya çıkardı.

Facebook'ta gençlerin yaşadığı sorunlara ve hedeflerine tercüman olan bir  hesap, Türkiye ile komşu ülkelerdeki aylık ortalama maaşları karşılaştırdı. Kazakistan, Bulgaristan, Romanya, Rusya, gibi ülkelerin yer aldığı listede Türkiye'deki ortalama maaş, savaşa günlük 420 milyon dolar ödeyen Rusya'nın bile gerisinde kaldı.

Türkiye’deki aylık ortalama maaşın 487 dolar olduğu belirtilen videoda, nüfusu İstanbul'dan daha az olan Kazakistan'daki maaşın 503 dolar olduğu ifade edildi. Nüfusu Türkiye'nin 30'da biri, gayri safi milli hasılası iki katımız olan Ermenistan'daki ortalama maaşın 619 dolar olduğu vurgulanan videoda, savaşa günlük 420 milyon dolar ödeyen Rusya'da ödenen maaşın 648 dolar olması dikkat çekti.

Belarus’ta 529 dolar, Irak’ta 543 dolar, Sırbistan’da 603 dolar, Filistin’de 637 dolar,  Romanya’da 780 dolar, Bulgaristan’da 820 dolar maaş ödendiği bildirilen videoda "Bütün komşular bizi ezmeye çalışıyor" ifadelerine yer verildi.

Editör: Yadigar Hanım