Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı desteklediğini açıklayan HÜDA-PAR'ın Genel Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu ile ilgili bomba iddia gündeme geldi. Yapıcıoğlu'nun, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın şehit edilmesiyle ilgili davada hüküm giyen Hizbullah üyelerinin avukatı olduğu ortaya çıktı.

Odatv'nin haberine göre, AKP'den İstanbul Milletvekili Adayı gösterilen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun, terör örgütü Hizbullah’ın yöneticisi ve Şura üyesi olan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Hacı Bayancuk'un avukatlığını yaptığı ortaya çıktı. Sanık avukatı Yapıcıoğlu'nun geçen yıllarda Bayancuk hakkında inandırıcı delil bulunmadığını ileri sürerek mahkemeye itiraz ettiği ancak mahkemenin itirazı reddettiği öğrenildi. Yapıcıoğlu'nun ayrıca Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın şehit edildiği saldırının planlayıcısı olarak hüküm giyen Şahin Çeribaşı'nın da avukatlığını yaptığı da belirtildi.

Öte yandan Cübbeli Ahmet; Hacı Bayancuk'un, El Kaide ile ilişkileri olan ve IŞİD'in üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan oğlu Halis Bayancuk'un da aralarında olduğu selefi derneklerin "silahlandığı" iddiasını ortaya atmıştı. Cübbeli Ahmet, selefiler hakkında "Türk-Kürt başaramadılar, Alevi-Sünni başaramadılar ama din işi başka işe benzemez. 'Kafir, öldürmen lazım' diyor. Alt taban oluşunca dış güçler kıvama geldiğini gördüğü zaman oradan bir sıçrama yapar. Bunların gizli yerlerde silahları var. Kendi basılacakları hücre evinde bulundurmuyorlar. Kimlere ne zaman dağıtıldıkları belli. Şu anda Türkiye'deki radikal Selefi gruplar son derece tehlikelidir" demişti.

El-Kaide üyesi olan ve IŞİD'in "Türkiye emiri" olduğu da iddia edilen "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk ise bu iddialara "Sen, ekranlarda 2.000 tane silahlı selefî dernek olduğunu anlatıyorsun. Daha sonra ifade vermeye gittiğinde: “Ben bunu bilmem şu abiden duydum, bu abiden duydum.” diyorsun. Bu abilerinin kulağına fısıldadıklarını duyuyorsun da Peygamberimizin (sav) şu hadisini neden duymuyorsun: 'Kişiye yalan olarak her duyduğunu aktarması yeterlidir.' Her duyduğunu çıkıp her yerde söyleyemezsin. Söyleyebilmen için bir delilinin olması gerekir." yanıtını vermişti.

Editör: Yadigar Hanım