İktidar milletvekilleri ve bürokratlara yönelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle Suudi Arabistan'da  dijital tecritte tutulan Sedat Peker, bu kez attığı  tweeti geri çekmedi.

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, kansere yenik düşerek geçtiğimiz hafta hayatını kaybetti. Saçan, İstanbul’da düzenlenen törenle toprağa verildi. 

Görev yaptığı dönemlerde çok ses getiren Nesim Malki cinayeti, Albayraklar Holding, BİT’ler, Akbil, Adnan Oktar, Telekulak ve Şike soruşturmalarını yürüten Saçan, Sedat Peker, Alaattin Çakıcı ve Sedat Şahin’e de operasyonlar gerçekleştirdi.

Saçan, 2008'de Ergenekon kumpasında tutuklanıp 16 ay hapis yatmıştı.

SEDAT PEKER SOSYAL MEDYADAN UĞURLADI

Uzun süredir sosyal medyadan paylaşım yapmayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımları ise kısa sürede kaldıran Sedat Peker, Adil Serdar Saçan'ın ölümünün ardından bir paylaşım yaptı. Görevli iken kendisine operasyon yapan Saçan’a saygısını sunan bir tweet atan Sedat Peker, Saçan’ın Ergenekon kumpasında verdiği ifadeyi retweet etti.

Peker’in retweet yaptığı paylaşımda Saçan’ın mahkemede siyasal görüşünü açıkladığı bir video yer aldı. Videoda savunmasını sunan Saçan, “Siyasal görüşümü söylemek istiyorum. Ben solcu değilim, sağcı da değilim. Fethullahçı da değilim! Ben anamdan doğduğum günden beri Mustafa Kemal Atatürk’ü seven, Mustafa Kemal Atatürk için canımı verecek kadar ona bağlı olan bir vatandaşım!” ifadelerini kullanıyor.

Editör: Yadigar Hanım