Ciltte kaşınma, beyaz beyaz pullar ile kaplı, genelde dirsek, diz, sırt ya da kafa derisinde görülen bu hastalığın artık bir tedavisi var. Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden “Sedef, artık tedavisi mümkün olan bir hastalık.” açıklamasını yaptı.

Profesör açıkladı: Sedef artık tedavisi olan bir hastalık

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, sedef hastalığıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır?

Sedef hastalığı bulaşıcı değildir.

Kişiden kişiye geçmez.

Genetik olarak aile yakınları arasında görülebilen bir hastalıktır.

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden sözlerine şu şekilde devam etti, “Özellikle sedef hastalığının tedavisinin, alerjik egzama tedavisinin ve vitiligonun tedavisinin çok geliştiğini hastalarımızın bilmesini isterim. Sedef hastalığı artık tedavisi mümkün olan, çok konforlu bir şekilde hastaları uzun yıllar boyunca konforlu tedavi sunulabilen bir hastalık. Bu tedavilerin ana başlıklarındaki gelişmeler tartışılacak. Ayrıca alerjik egzama hastalarının da tedavisinde büyük gelişmeler var, bu gelişmeler burada değerlendirilecek, tartışılacak ve paylaşılacak.”

Sedef hastalığının belirtileri nelerdir?

-Eklemlerde şişme ve ağrı olabilir.

-diz, sırt, saç derisi, genital bölge ve dirsek gibi vücudun pek çok yerinde pul pul dökülme ve kaşıntı olur. Kabuklar oluşur. Kafa derisinde sedef hastalığı var ise saç dökülmesi sorunu yaşanabilir.

-Tırnak rengi sarıya dönebilir.

-Deride şiddetli bir kaşınma hissi görülür.

-Deride yaralar ve çatlaklıklar oluşur, en ufak bir darbede kanama başlar.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı