Sosyal medyada yayılan bir videoda engellilerin şehir yaşamında 'kent mobilyaları' olarak tabir edilen uygulamalarla yaşadıkları güçlükler dile getirildi.

Serebral palsili iki genç, şehir içinde karşılaştıkları zorlukları anlattı. Özellikle rögar kapaklarından dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Seben isimli genç, "Rögar kapakları en büyük düşme sebebim. Haftada bir iki kez hobi olarak rögar kapağına takılıp düşüyorum" dedi.

Yollar mayın tarlası gibi olduğunu, nereden ne çıkacağını bilemediklerini dile getiren Seben gibi serebral palsili arkadaşı ise "Tanıştığımızdan beri Seben benim solumda yürüyor, benim sol kolum onda. O mayın tarlasında yolumuzu buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Arkadaşına "ayaklı tırabzanım" dediğini kaydeden Seben, seberal parsi hastalığına rağmen birbirlerine destek olduklarını, "Bazen birlikte düşüyoruz" sözleriyle anlattı. 

Serebral palsili gençler, gençleri çok sevdiklerini belirterek, yerel yöneticilere, "inadına geziyoruz" mesajı verdi.

SEREBRAL PALSİ

Serebral palsi (SP), gelişmekte olan beyinde intrauterin (rahim içindeki fetal) dönemde veya yaşamın ilk aylarında oluşan lezyon ya da zedelenme sonucu gelişen, ilerleyici olmayan ancak yaşla birlikte değişebilen, hareketi kısıtlayıcı kalıcı motor fonksiyon kaybı, postür ve hareket bozukluğu.

Editör: Yadigar Hanım