Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından deprem bölgesine gitmiş, depremin merkez üssü Pazarcık ve Elbistan başta olmak üzere felaketin yaşandığı illerde incelemelerde bulunarak arama-kurtarma faaliyetlerinin yetersiz olduğunu, "Üzülerek söylüyorum ki burada asker yok, polis yok, çorba yok, battaniye yok. Devlet yok, hiçbir şey yok burada" sözleriyle dile getirmişti.

İnce'nin açıklamalarının üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert tepki göstererek, “Bazı namussuz kişiler kampanya yaparak, Hatay’da asker, jandarma, polis göremedik gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Askerimiz, jandarmamız, polisimiz şereflidir. Ama bu şerefsizlerin ağzına, biz onları meze yaptırmayız” açıklamasında bulunmuştu. Türkiye'yi yasa boğan acıya rağmen yaşanan siyasi polemikte Muharrem İnce, Erdoğan'a “Erdoğan ağzın da bozuk, zihniyetin de bozuk. Ben ilk gün gece yarısı Kahramanmaraş Trabzon Caddesi’ndeydim. Kurtarma ekibi, asker, polis görmedim. İnsanlar içecek su, çorba bulamadılar, kurtarma ekibi göremediler. İsyan ettiler. O şerefsiz sözü söyleyene yakışır” şeklinde cevap verdi.

İnce ve Erdoğan arasında yaşanan polemik, sosyal medyada da gündem oldu. Twitter'da "Elinde medya yok, belediye yok, maddi güç yok. Sadece sosyal medya ile Erdoğan'ın psikolojisini bozdu. Çalışmaları hızlandırttı, orduyu sahaya indirtti, borsayı kapattırdı. Bambaşka bir büyüklük." yorumlarıyla Muharrem İnce'ye destek yağdı. 

Editör: Yadigar Hanım