11 Ekim tarihi dünyanın hemen her ülkesinde kız çocuklarının karşılaşmış olduğu toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, eğitim, sağlık ve sosyal haklara erişim sorunlarına, kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve kötü muameleye dikkat çekmesi ve farkındalık yaratması sebebiyle büyük önem taşımaktadır.

Ne yazık ki bugün takvimin dışına çıkıp hayatın gerçeklerine baktığımızda içimiz ürperiyor. Şiddet, istismar, ihmal gibi her türlü tehlikelere karşı korunmak çocuklarımızın doğal haklarıyken yanı başımızdaki kız çocuklarımız eğitim, sağlık, beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarına dahi ulaşamamakla birlikte; şiddet, istismar ve ümitsizlik sarmalının içinde büyümek zorunda kalıyor. İstismara uğrayan, öldürülen, zorla evlendirilen ve eğitim adı altında devlet denetiminde olmayan ne idüğü belirsiz oluşumların  insafına bırakılmış çocuklarımızın hayatlarının nasıl karartıldığına her gün acı örneklerle şahit oluyoruz.

Adliyelerden, sokaklardan, meclis önlerinden çocukların bedeni üzerinden ellerin çekilmesini talep ederken hala 12 yaşındaki kız çocuğunun evlenip evlenemeyeceği, ergenlik döneminin çocuk doğurması için “en verimli çağ” olup olmadığı yönündeki tartışmalar adeta Türk toplumunun sinir uçlarına servis ediliyor. Kız çocuklarını her açıdan karanlığa hapseden bu zihniyet geleceği düşünmeyen bir anlayışın ürünüdür.

Zafer Partisi olarak 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününde Kız çocuklarımızın cinsiyetleri sebebiyle ayrımcılığa maruz kalmaması eğitim, sağlık gibi temel haklarına sorunsuz erişebilmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, çocuğa yönelik istismarda bulunanlara sağlanan iyi hal indirimlerinin sonlandırılması için büyük bir özveriyle çalışmalarımız devam ediyor.

Zafer Partisi olarak biliyoruz ki eşit, adil ve refah içinde bir hayat çocuklarımızın en temel hakkı. Aydınlık yarınlar için; kız çocuklarına yapılan her türlü ayrımcılığı önlemeli, kızlarımızın insan haklarından tam ve etkin bir şeklide yararlanabilmesi için desteklemeli ve geleceğin kurucuları olmaları için hepimiz el ele vermeliyiz. Ayrımcılıkla ve eşitsizlikle baş etmek için kız çocuklarını ümitsizliğe hapsetmek yerine hayallerini gerçekleştirmeliyiz.

Çocuklar bugünün çocukları, haklarının öznesidir. Çocukların haklarını tesis etmek ve korumak da ülkeyi yönetenlerin sorumluluğudur.

sevda-özbek-png

Editör: Gökçe Sevim