Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, Alparslan Türkeş Vakfı'na yönelik saldırıyla ilgili Halk TV'de yaptığı açıklamalar nedeniyle partiden ihraç ediliyor.

Alparslan Türkeş Vakfı'nın MHP'lilerce baskın düzenlenen anma etkinliğinde konuklardan biri de, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici'ydi.

Saldırının ardından Halk TV'ye bağlanarak yaşananları yorumlayan Yahnici, "Grubun önünde bulunan birisi 'MHP geldi' diyerek, fırsat ve boşluk bulduğu ilk anda arkadaşlarımıza çullandı" demişti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre bu sözleri üzerine Yahnici hakkında kesin ihraç istemiyle disiplin soruşturması açıldı. Beyanlarının partinin birlik ve beraberliğini zedelediği ileri sürüldü.

YILLARCA TÜRKEŞ'İN ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜNÜ YAPTI, BAHÇELİ'NİN YARDIMCISIYDI

Yıllarca Alparslan Türkeş'in özel kalem müdürlüğünü yapan, uzunca bir dönem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yardımcılığını üstlenen Yahnici'nin parti yönetimiyle arasına mesafe koyduğu birkaç yıldır biliniyor.

Eski MHP'li yönetici, bu kapsamdaki en öne çıkan açıklamasını 2019 yılında Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar sırasında yapmıştı:

'TANIYAMIYORUM'

"Ben Genel Başkan Yardımcısıydım ama tanıyamıyorum. 2011’de Kanal İstanbul’u 'çılgınların çılgın projesi' diye ifade eden, ifade buyuran Sayın Bahçeli, bugün ne oldu da acaba, 'Kanal İstanbul’a karşı duranlar hain' demektedir?"

Editör: TE Bilişim