Gazeteci Burak Ersemiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, daha önce Meral Akşener'in bir simitçide çalışmadığı halde çalışıyormuş gibi sigortalı gösterildiğini ortaya koyan haberine vurgu yaparak, "Akşener de mi sahte sigortalıydı?" diye sordu.

Ersemiz, paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

"Yıllar önce yaptığım bir haberde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğu bir zamana denk gelen yılarda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in emekli olmak için kendisini eşinin simit fırınında çalışmış gibi gösterdiğini haber yapmıştım. Haberde Akşener'in  emekli olabilmek için kendisini sigortasız çalıştırdığını iddia ederek eşine dava açtığını ve kazandığını yazmışız. Akşener danışıklı döğüş ile açtığı davayı kazanınca eşinin sigorta pirim ve idari para cezalarını yatırıyor ve  bu şekilde emekliliğe hak kazanıyor.  Haberde Akşener'in aynı anda İstanbul'da öğrenci olup  İzmit'te bir simit fırınında çalışmasının da imkansız olduğunu belirtmişim. 

Buna benzer sahte sigorta konuları yine gündemde. 

Çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak için bir işyerinde sigortalı gösterilmek ‘sahte sigortalılığa’ giriyor. 5 yılda 500 bine yakın sahte sigorta tespiti yapıldı. Bu durumda kişinin sigortalılığı ve prim günleri iptal ediliyor. Emekli olsa da bu hak geçersiz sayılıyor, ödenen maaşlar faiziyle geri alınıyor. Hem sigortalı kişi, hem de sahte işlem yapan işveren para ve hapis cezalarıyla karşı karşıya kalıyor."

Öte yandan Meral Akşener'in 18 yaşında bir simitçide sigortalı olarak çalışmaya başladığı, daha önce yayınlanan bir televizyon haberine ait video ile de ortaya çıktı. 

Haberde, "Türk Watergate'i nedeniyle zor anlar yaşayan İçişleri eski Bakanı Meral Akşener'in 18 yaşında bir simitçi fırınında hayata atıldığı ortaya çıktı. Eski bakan bu gerçeği emeklilik hakkını elde etmek için devlete verdiği resmi dilekçede ilk kez açıkladı" denildi. 

Meral Akşener'in bakanlığı dönemindeki faaliyetlerine yer verilen videoda, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in, eşi Tuncay Akşener'e ait simitçi fırınında sigortasız işe başladığı için çalıştığı 6 yıllık süreyi borçlanarak emeklilik hakkını elde ettiği, bu nedenle suçlu duruma düşen eşinin zaman aşımı nedeniyle mahkum olmaktan kurtulduğu anlatılıyor.

Editör: Yadigar Hanım