2018 seçimlerinde en iyi tahmini yapan şirket anket sonuçlarını açıkladı: Fark açılıyor

2018 seçimlerinde en iyi tahmini yapan şirket anket sonuçlarını açıkladı: Fark açılıyor
2018 seçimlerinde en iyi tahmini yapan ORC araştırmanın Mart ayında yaptığı seçim anketi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini iki güçlü adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasındaki farkın giderek açıldığını ortaya çıkardı. Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oyu ise ümit vermedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilli seçimleri öncesi anketler seçim tahminlerine devam ediyor. 2018 seçimlerine en yakın tahmini yapan araştırma şirketi ORC, mart ayında yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. 

ORC'nin anketinde seçmenlere "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz" diye soruldu. Ankette, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 53,1 oy alarak birinci çıkarken, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 42,3'te kaldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun en yakın rakibi Erdoğan'a yüzde 10,8 fark atarken, Muharrem İnce'nin oy oranı yüzde 3,1, Sinan Oğan'ın oy oranı ise yüzde 1,5'te kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.