Anadolu Üniversitesi Öğrencileri Aile Sempozyumu'nu Protesto Etti

Anadolu Üniversitesi Öğrencileri Aile Sempozyumu'nu Protesto Etti
Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Aile Sempozyumu'nu protesto ederek Boğaziçi Üniversitesi'ndeki tutuklamaları kınadı ve üniversitelerde şeriata, tarikata ve karanlığa karşı olduklarını belirtti.

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin Öğrenci Merkezi Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen Aile Sempozyumu'nu ve sempozyuma konuşmacı olarak katılan AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan'ı protesto etti. Öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi'nde Nureddin Yıldız'ı protesto ettiği için tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. Öğrenci merkezi önünde yapılan basın açıklamasında, üniversitelerde eşitlik, bilim ve laikliğin ön planda olması gerektiği vurgulandı.

Anadolu Dayanışma Ağı adına açıklama yapan Deniz Şanlı, Boğaziçi ve Galatasaray üniversitelerindeki protestoları desteklediklerini belirterek, üniversitelerde şeriata, tarikata ve karanlığa izin vermeyeceklerini ifade etti. Şanlı, Nureddin Yıldız'ın çocuk evliliklerini savunmasına ve iktidarın tarikatları desteklemesine karşı olduklarını dile getirdi. Öğrenciler, 2025 yılının 'aile yılı' ilan edilmesine karşı çıkarak, bunun kadınların ezilmesi anlamına geldiğini belirtti.

Öğrenciler, pankartlarını asmalarına izin verilmemesine tepki göstererek üniversite yönetimini ve güvenlik görevlilerini eleştirdi. 'Düzeniniz batsın, kadınlar yaşasın' yazılı pankartla sempozyum bitimine kadar öğrenci merkezi önünde beklemeye devam ettiler. Açıklamada, AKP'nin kadınlara yönelik politikalarının eleştirisi ve kadın bedeninin propaganda aracı olarak kullanılmasına karşı tepki yer aldı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.