Bakırhan: Öcalan ile görüşmek isteyen uluslararası delegasyon İstanbul'da

Bakırhan: Öcalan ile görüşmek isteyen uluslararası delegasyon İstanbul'da
Uluslararası bir delegasyon, Öcalan ile görüşmek için İstanbul'da DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi.

Demokratik Toplum Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen uluslararası bir delegasyonla İstanbul'da bir araya geldi. Bakırhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, delegasyonun Öcalan ile görüşmek üzere bir araya geldiğini ve Ortadoğu ile Türkiye'deki siyasi gelişmeler ve Öcalan'ın rolü hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Bakırhan, paylaşımında, Sayın Öcalan ile görüşme talebinin karşılanmasının toplumsal ve diplomatik desteği artıracağını ve uluslararası dayanışmanın Türkiye halklarının ortak geleceğine katkı sağlayacağını vurguladı. Barış ve Demokratik Toplum Süreci'nin başarıya ulaşması için bu görüşmenin önemine dikkat çekti.

DEM Parti'den yapılan açıklamada, heyetin 1 Temmuz 2025 tarihinde bir yuvarlak masa toplantısı düzenleyeceği ve ardından saat 12.00'de bir basın açıklaması yapacağı duyuruldu.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.