Başsavcılıktan Açıklama: CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın Hakkında Soruşturma!

Başsavcılıktan Açıklama: CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın Hakkında Soruşturma!
CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın hakkında, sosyal medyada yapılan bir paylaşım nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre  Aydın hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ile ilgili sosyal medyada yapılan bir paylaşım nedeniyle, 'Kamu görevlisine hakaret' ve 'Terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek' suçlarından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Cem Aydın'ın, soruşturma kapsamında ifade vermek üzere savcılığa çağrıldığı, Aydın'ın ise ifade vermek için gün içerisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geleceğini beyan ettiği öğrenildi.

Başsavcılık, bazı basın yayın organlarında, Aydın'ın gözaltına alındığı ve evinde arama yapıldığıyla ilgili haberlerin doğru olmadığını belirterek bu iddiları yalanladı.

Aydın'na yönelik soruşturma sebebinin, CHP Gençlik Kolları'nın resmi X (Twitter) sayfasından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında atılan tweet olduğu iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.