Bilal Erdoğan'dan Malezya'da devlet başkanı gibi temaslar!

Bilal Erdoğan'dan Malezya'da devlet başkanı gibi temaslar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Malezya’nın yeni seçilmiş başbakanı Enver İbrahim ile başkent Kuala Lampur’da görüştü. Bilal Erdoğan'ın devlet başkanı gibi gerçekleştirdiği görüşmelerde Enver İbrahim, “İnşallah iki ülke Malezya ve Türkiye arasındaki ilişkiler güçlenerek devam edecek.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, bazı programlara katılmak üzere Malezya'ya gitti. Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) merkezinde Türkiye ve Malezya'dan öğrencilerle bir araya gelen Erdoğan, burada yeni başbakan Enver İbrahim ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan İbrahim, sosyal medya hesaplarından ziyaretten fotoğraflar paylaşarak, “İnşallah iki ülke Malezya ve Türkiye arasındaki ilişkiler güçlenerek devam ediyor.” ifadelerini kullandı. Paylaşıma yapılan yorumlarda ise “Bilal Erdoğan devlet başkanı gibi Malezya başbakanıyla görüştü” yorumları yapıldı.

Yenicaggazetesi.com.tr’nin haberine göre, Malezya yerel basınında Erdoğan için “İş insanı olan Bilal, Türkiye cumhurbaşkanının ikinci oğludur.” ifadelerine yer verildi.

Bilal Erdoğan, Malezya temaslarında İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ve Malezya Ulusal Gençlik Konseyi tarafından organize edilen "Yeni Konjonktürde Asya-Pasifik Ülkeleri ve Malezya Gençliği" konulu programa katıldı. Burada öğrencilerle bir araya gelen Erdoğan, Türkiye-Malezya ilişkilerine ve YEE'nin dünya genelindeki faaliyetlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLK TEBRİK EDENLER ARASINDAYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda başbakan seçilen İbrahim’i tebrik eden ilk isimler arasında yer almış, zafer konuşması yapan İbrahim, konuşmasını yarıda keserek Erdoğan’ın telefonunu hoparlöre alarak cevap vermişti. O görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Enver İbrahim'i, liderliğindeki koalisyonun seçim zaferi ve başbakan olarak atanması dolayısıyla tebrik etmiş, Türkiye ile Malezya arasındaki yakın işbirliğinin yeni dönemde de karşılıklı güven temelinde daha da güçleneceğine inandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.