Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, cemaat ile CHP'nin ülkey yönetmek için gizli kolisyonda uzlaştığını iddia etti. 

CHP'nin iktidar olması için cemaat ile koalisyon yapmaya mecbur olduğunu anlatan Bursalı, ülkeyi belirsiz bir geleceğin beklediğini iddia etti

Cumhuriye gazetesi yazarı Orhan Bursalı, CNN Türk'te yayınlanan Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına konuk oldu. İşte o açıklamalar:

CHP'NİN BU KOŞULLARDA İKTİDAR OLMASI ZOR

Baktığınız zaman CHP'nin böyle bir ideolojisiz ve ilkesiz görünen diyorum çünkü haksızlık da yapmak istemiyorum bu koşullarda iktidar olması büyük zorluklar büyük tavizlerle yani kendi programını uygulayabilecek bir çerçeve kendisine çizebileceğini ben düşünmüyorum. Nasıl olur onu da bilmiyorum.  Çünkü yargı polis parsellenmiş bir durum var ortada. Parsellenmiş durumla ne yapacak? Uzlaşacak. İttifak yapacak. Evet onlar sizin, orası da sizin burası da bizim. İşte böyle idareli gizli koalisyon şeklinde devleti yönetecekler, ülkeyi yönetecekler. Öyle görüyorum

Enver Aysever'in "Ben anlıyorum ki Cemaat ile CHP arasında uzlaşı var. Yerel seçimlerde de sonucunu verecek" sözlerine karşı Bursalı, şunları söyledi:

YENİ BİR HÜKÜMET Mİ KURULUR, ARA REJİME Mİ GİDİLİR? RECEP BEY AYAKTA MI KALIR?

"Bimiyorum. Baktığınız zaman cemaatin iyi insanlarından birisi köşe yazısında bir şart ileri sürerek AKP'ye oy vereceğini söyledi. O şart da biliyorsunuz Recep Tayyip Erdoğan'ın parti başkanlığından ayrılması. Şimdi bu tartışmalı bir şey. Çatışma arttı, bu geri döndürülmez bir noktaya geldi. Bu noktadan sonra cemaatin AKP'ye oy verebileceğini hiç düşünmüyorum. Eğer seçimleri görürsek. Seçimlere kadar neler olabileceğini hiç bilmiyorum.

Hükümet ayakta mı kalır, Recep bey ayakta parti başında mı kalır? Yeni bir hükümet mi kurulur? Ara rejime mi gidilir veya diktatörlük dönemi mi yaşarız. Seçimler askıya mı alınır bütün bunlar açıkta. "

Editör: TE Bilişim