İYİ PARTİ ERKEN SEÇİME KATILMA ŞARTLARINI SAĞLAMIŞ DURUMDADIR

İYİ Parti’nin seçimlere katılmasıyla ilgili bazı basın yayın organlarında yapılan değerlendirmeler ve CHP Grup Başkanvekili Sayın Özgür Özel’in yaptığı talihsiz açıklama gerçeği yansıtmamaktadır.

Siyasi Partiler Kanunu’nun 37. Maddesi gereğince siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması gerekmektedir.

İYİ Parti, seçimlere katılmak için gerekli teşkilatlanma şartını 2017 yılının Aralık ayında ikmal etmiş, 10 Aralık 2017 tarihinde de 1. büyük kurultayını yapmış olup, kanunun öngördüğü 6 aylık bekleme süresinin ardından yapılacak bütün seçimlere katılma hakkını elde etmiş durumdadır.

İYİ Parti, 6 aylık bekleme süresinin dolacağı Haziran 2018’den sonra yapılacak bütün seçimlere hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde kendi isim ve amblemiyle katılacaktır.

AYAKÜSTÜ YAPILAN TALİHSİZ AÇIKLAMALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Sayın Özgür Özel, 10 Aralık 2017 tarihinde yapılan İYİ Parti 1. Olağan kurultayını hatırlamış olsaydı, bu talihsiz açıklamayı yapmamış ve hataya düşmemiş olacaktı.

Sayın Özel’in yanlışlıkla temel aldığı 1 Nisan 2018 tarihi, İYİ Parti’nin yaptığı 1. Olağanüstü kurultayının tarihidir. Nitekim ayaküstü bir açıklama olduğu Sayın Özel’in yanlışlıkla esas aldığı 1 Nisan’dan 6 ay sayıp 1 Eylül’ü bulmasından bile bellidir, çünkü 1 Nisan’dan 1 Eylül’e 5 ay vardır.

Seçimlere katılmayla ilgili tartışılan bu kural sadece yerel seçimler ve Milletvekili seçimleri için geçerlidir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için mevzuatta öngörülen şekilde ve zaten daha önce de açıkladığımız gibi liderimiz Sayın Meral Akşener 100 bin imza ile aday gösterilecektir.

İYİ PARTİ KORKUSUYLA YASALAR ÇİĞNENECEKSE ONA DA HAZIRLIKLIYIZ

Şayet Türkiye’de hukuk, anayasa ve yasalar İYİ Parti korkusuyla yok sayılacaksa, Yüksek Seçim Kurulu da yasaları ve kendi aldığı kararları çiğneyecekse o ihtimale karşı da hazırlıklarımız tamdır; B, C ve D planlarımız vardır, endişeye mahal yoktur.

“Erken seçim kesinlikle zamanında” yapılacak derken, birden bire erken seçim çağrısı yapılmasının arka planında ve hangi partilerin seçime katılacaklarına ilişkin alelacele yapılan değerlendirmelerin altında İYİ Parti’nin her geçen gün milletin gözünde ve gönlünde yükselmesi gerçeği yatmaktadır.

Daha önce de belirttiğimiz gibi ülkemiz ve milletimiz için korkuya, endişeye ve ümitsizliğe mahal yoktur. İktidar sahipleri açısından da korkunun ecele faydası yoktur. İYİ Parti ne zaman yapılırsa yapılsın seçimlere mutlaka katılacak, milletinden alacağı destekle iktidar olacaktır.

Editör: TE Bilişim