Ekrem İmamoğlu'ndan, Adalet Bakanı Tunç'a tepki: Tuz koktu

Ekrem İmamoğlu'ndan, Adalet Bakanı Tunç'a tepki: Tuz koktu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediyesi operasyonu ve "İBB Borsası" iddiaları ile ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a çağrı yaptı.

Yargının siyasallaştığına vurgu yapan İmamoğlu, "Türk yargısına karşı sorumluluğunuz var. Yeter artık" diyerek isyan etti.

İmamoğlu, Bakan Tunç'a tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Adalet Bakanı’na sesleniyorum:

TUZ KOKTU

Milletimize “yargı bağımsızdır” masalını anlatmayın. Yargının siyasete bağımlı hâle gelmesi, sadece adaleti değil, milletimizin ve devletimizin geleceğini de tehlikeye atıyor.

Ne yazık ki parasını verene taraf olan yargı, vicdanları yaralıyor, halkın adalet duygusunu incitiyor.

Bu sabah şafak vakti, CHP’li Beyoğlu Belediye Başkanımız İnan Güney ve İBB bürokratlarına yönelik operasyon, son dönemde yaşananlardan bağımsız değildir. Vicdanlı her yurttaşın kalbini sızlatan bu uygulamalar, hukuka ve adalete alenen meydan okumaktır. “İBB kumpas borsası” iddiaları ortadayken, intikam operasyonlarının sürdürülmesi tam bir hukuksuzluk örneğidir.

Yargı siyasallaşmıştır. Yargıya güven kalmamıştır. Bu güven kaybı, ülkemizin ekonomisini çökertiyor, milletimizin geleceğini çalıyor ve devleti zafiyete uğratıyor. Milletimize ve yüce Türk yargısına karşı sorumluluğunuz var.

YETER ARTIK!"

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.