Erdoğan ve Trump, Suriye'ye Yaptırımların Kaldırılmasını Duyurdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın katıldığı Riyad zirvesine çevrim içi olarak bağlandı. Zirve sonrası açıklamada bulunan ABD Başkanı Trump, Muhammed bin Selman ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından Suriye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile çevrim içi görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin bölge ülkeleriyle iş birliği içinde, komşularına tehdit oluşturmayan, istikrarlı ve refah üreten bir ülke olmasını istediğini, bu hedef için de çaba gösterdiğini ifade etti. Türkiye'nin, Şam yönetiminin DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelesine destek vermeye devam edeceğini ve DEAŞ'lı teröristlerin tutulduğu tutukevlerinin yönetimi ve güvenliğinde de destek sağlayacağını vurguladı.
Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması kararının tarihi önemde olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu kararın diğer ülkeler için de örnek teşkil edeceğine ve Suriye'de yatırım fırsatları yaratacağına inandığını dile getirdi. Gazze'deki insani durumun kötüye gittiğini ve şiddet sarmalını kırmak için Türkiye'nin çabalarının sürdüğünü belirten Erdoğan, Gazze'deki insani krize son verilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda liderler ve teknik düzeyde ateşkes ve barış görüşmelerinin başlamasının faydalı olacağını ve Türkiye'nin barış için elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğini belirtti. ABD Başkanı Trump ise Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılmasının yeni bir başlangıç için fırsat sağlayacağını ve bu yaptırımların çok güçlü ve yıkıcı olduğunu ifade etti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.