Fidan: Türkiye-Rusya-Ukrayna Görüşmeleri Barış İçin Kritik Bir Aşama

Fidan: Türkiye-Rusya-Ukrayna Görüşmeleri Barış İçin Kritik Bir Aşama
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'daki Türkiye-Rusya-Ukrayna görüşmelerinde barış çağrısı yaparak, bu görüşmelerin barışa giden kritik bir aşama olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da başlayan Türkiye-Rusya-Ukrayna üçlü görüşmelerinin açılışında yaptığı konuşmada, barış çağrısında bulundu. Fidan, tüm tarafların barışa olan güçlü taahhütlerinin yeni bir fırsat penceresi açtığını belirtti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın barış çağrılarına Putin ve Zelenski'nin kulak vermesinin önemini vurguladı. Rusya ve Ukrayna'nın doğrudan görüşmelere hazır olmasının, bu kritik görüşmeleri mümkün kıldığını ifade etti.

Görüşmelerin iki olası sonuç doğurabileceğini, birinin barışa, diğerinin ise daha fazla yıkım ve can kaybına yol açabileceğini dile getiren Bakan Fidan, tarafların kendi iradeleriyle seçim yapacaklarını belirtti. Türkiye'nin savaşın başından beri sona erdirilmesi için yoğun çaba sarf ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tarafları bir araya getirmek için yoğun gayret gösterdiğini hatırlattı. Zelenski'nin Ankara ziyareti ve Rus heyetinin İstanbul'da ağırlanması, savaşın sona erdirilmesine yönelik güçlü iradeyi gözler önüne serdiğini söyledi.

Bakan Fidan, bu toplantının Mart 2022'den bu yana taraflar arasında gerçekleşen ilk üst düzey doğrudan temas olduğunu vurgulayarak, barış yolunda ilerlemek için bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini, geç kalan her günün daha fazla can kaybına yol açtığını belirtti. Ateşkesin bir an önce hayata geçirilmesinin kritik önem taşıdığını ve ateşkesin müzakerelerle eş zamanlı olarak sağlanması yönünde bir fırsat bulunduğunu ifade etti. Son olarak, bu görüşmelerin bir liderler toplantısının temelini oluşturmasının önemini vurgulayarak, Türkiye'nin savaşı sona erdirme ve barışı sağlama çabalarında her zaman yanlarında olacağını ve barış için mümkün olan her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.