Hatimoğulları: Soyer'in tutuklanması endişe verici

Hatimoğulları: Soyer'in tutuklanması endişe verici
DEM Partisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tutuklanmasını demokrasi ve barış için endişe verici buldu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Hatimoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tutuklamaları kabul etmediklerini belirtti.

Hatimoğulları, paylaşımında Soyer'in belediye emekçileri ve siyasetçilerle birlikte tutuklanmasının barış ve demokratik toplumun inşasına büyük emek veren biri için endişe verici olduğunu vurguladı. Soyer'in tutuklanmasının barışın toplumsallaşması açısından da olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Demokratik siyasetin önünün açılması gerektiğini belirten Hatimoğulları, Türkiye'nin sorunlarının çözümünün, toplumsal barışın sağlanmasının ve demokratik bir toplumun ancak bu yolla mümkün olabileceğini kaydetti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.