Şahin, Aydınlık'a yaptığı açıklamada partinin belediye seçimlerinde bir tane bile belediye başkanı çıkartamayacağını belirtti.

İyi Parti'nin 24 Haziran seçimlerinde kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamaması sonrasında başlayan tartışmalar 20-22 Temmuz'da düzenlenen Afyon kampında zirveye ulaşmış, Genel Başkan Meral Akşener seçimli olağanüstü kongre kararı alarak istifa etmişti.

Akşener yeniden geri dönse de parti içindeki kriz devam ediyor.

Derya Şahin Şener, Temmuz ayında yazdığı yazıyla parti içindeki merkez siyaset - ülkücü siyaset tartışmalarını ortaya koymuştu.

Şener yazısında İyi Parti'nin zaman geçtikçe ilk söylemlerdeki amacından ve samimiyetinden uzak bir siyasi yaklaşıma yöneldiğini, merkezden uzakta olduğunu belirtmişti.

Aydınlık'a konuşan Şener, merkez siyaset tartışmalarını yineledi.

Merkez hareket olarak gördükleri İyi Parti'de MHP tandanslı bir siyaset yapıldığını vurgulayan Şener, seçim sonuçlarını da başarısızlık olarak nitelendirdi. "Partinin ülkücü bir hareket olduğunu bilseydim katılmazdım" diyen Şener kurucular kurulunda 4 Alevi ismin olmasına rağmen, partinin ne sol ideolojiye sahip bir ismi ne de bir Alevi ismi meclise taşımayı düşünmediklerini savundu.

'AKŞENER SAMİMİYETTEN UZAK'

Genel Başkan Akşener için "samimiyeten uzak" diyen Şener şöyle devam etti:

"Genel başkan değişikliği olursa, belki destek verebileceğim isimler olur, tekrar toparlanabiliriz diye yaklaştım. Ama Akşener yine Genel Başkan adayı olacak. Ben bu şartlarda aynı kişiyle devam etmek istemiyorum. Çünkü samimiyetten uzak buluyorum. Konuşulan hiçbirşeyin karşılığını bu partide göremedim."

İyi Parti'nin yerel seçimlerde bir tane bile belediye başkanı çıkartamayacağını söyleyen Şener, seçimler sonrası CHP'nin kendilerine zarar vermiş gibi deklare edilmesini çok çirkin ve yakşıksız olarak değerlendirdi.

Şener, Akşener'in geri dönüşünden sonra istifa ettiğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim