Kuşcu: PKK'nın silah bırakması terörün sonu değil, şeffaflık şart
Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanı Nuri Kuşcu, PKK'nın silah bırakma sürecine ilişkin endişelerini dile getirdi. Kuşcu, hükümeti süreç hakkında daha fazla bilgi vermeye çağırarak, sadece PKK'nın değil, KCK, PYD ve YPG gibi örgütlerin de feshedilmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamalarda bulunan Kuşcu, sürecin şeffaf olmaması nedeniyle endişelerinin devam ettiğini belirtti.
Kuşcu, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde PYD/YPG tarafından oluşturulan 150 bin kişilik orduya dikkat çekti. Bu orduda ağır teçhizatlı silahlar hariç tüm silahların bulunduğunu belirten Kuşcu, PKK'nın silahlarını nereye teslim edeceği, diğer örgütlere mi aktaracağı, teslimat zamanı ve Abdullah Öcalan'a verilecek olası 'umut hakkı' gibi soruların cevapsız kaldığını ifade etti.
'Bebek katili' olarak nitelediği Abdullah Öcalan'a verilecek olası bir 'umut hakkı'nın endişelerini artırdığını belirten Kuşcu, Türkiye'nin olası bir federasyonlaşma sürecine de değindi. Silah bırakma karşılığında nelerin vaat edildiği konusunda da bilgi verilmemesinin endişelerini güçlendirdiğini belirten Kuşcu, hükümetten konuya dair gerekli açıklamaları yapmasını istedi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.