Özel'den iktidara sert eleştiriler: 'İftiralarla itibarsızlaştırma kampanyası'

Özel'den iktidara sert eleştiriler: 'İftiralarla itibarsızlaştırma kampanyası'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarı CHP'li belediye başkanlarına yönelik yapılan gözaltı ve soruşturmalarıyla ilgili olarak ağır şekilde eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 19 Mart'ta Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının üzerinden 76 gün geçtiğini ve bu süreçte hiçbir iddianın ispatlanamadığını belirtti. Özel, yeni bir dalga, yeni masum insanların gözaltına alındığını, çeşitli zulümlerin yaşandığını ve iftiraya zorlandıklarını dile getirdi. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Adana Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Parti Meclisi üyesi Baki Aydöner ve eski milletvekili Aykut Erdoğdu'nun da gözaltına alındığını hatırlattı.

Özel, gözaltına alınanların seçim kampanyalarında yardım aldıkları iddialarının ispatlanmadığını vurguladı. Özel, sabahın köründe yapılan gözaltı işlemlerinin, ailelerin ve komşuların önünde yapılan aramaların ve itibarsızlaştırma kampanyasının kabul edilemez olduğunu söyledi. 27 Mayıs darbesinden sonraki uygulamalarla günümüzdeki durumu karşılaştıran Özel, bugünkü mağdurların yarının iktidarı olacağını ve kendilerinin geleceğini belirtti. Dört gün gözaltında tutulan arkadaşlarının doktor kontrolünden sonra adliyeye sevk edildiğini ve hakimin karar vereceğini ifade etti.

Özel, AK Parti'ye seçim desteği sağlayan Aziz İhsan Aktaş'ın ifadesinde, CHP'li belediye başkan adaylarına da destek verdiğini, ancak bu ifadenin imzalanmadığını söyledi. Özel, AK Parti'nin seçim kampanyalarında diğer şehirlerden kiralanmış otobüsler kullandığını, CHP'nin ise Gaziosmanpaşa ilçesinde 7 yıllık bir Megan araba üzerinden belediye başkanını içeri aldığını belirtti. Özel, siyasi etik yasasının 2015 yılında Erdoğan tarafından reddedildiğini, siyasetin şeffaflığının engellendiğini ve şu anki durumun da iftira üzerine kurulu olduğunu söyledi. Murat Kurum'a, Aziz İhsan Aktaş'ın İstanbul'da 76 pompalık benzin istasyonu sahibi olduğunu ve kişiye özel kanunla kendisine avantaj sağlandığını soran Özel, CHP'li belediyelere yapılan haksız uygulamaları ve İstanbul'daki belediyelere yapılan 45'er milyon TL'lik bağışları eleştirdi. Kağıthane Belediyesi'nin 'torba ihale' uygulamasını ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki imar düzenlemelerini de eleştiren Özel, bu olayların soruşturulmamasını sert bir dille eleştirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.