Özgür Özel: İzmir'deki operasyon yeni bir yargı kumpası

Özgür Özel: İzmir'deki operasyon yeni bir yargı kumpası
CHP lideri Özgür Özel, İzmir'deki geniş çaplı operasyonu yeni bir yargı kumpası olarak nitelendirdi ve bu operasyonun 19 Mart Darbesinin 100. yıl dönümü etkinliklerini engellemeyi amaçladığını öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mart Darbesinin 100'üncü Günü Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, İmamoğlu'nun tutukluluğunun 100'üncü gününe dikkat çekerek, bu durumun Türkiye siyasi tarihinin yüz karası olduğunu vurguladı. İzmir'de 150'den fazla kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini belirterek, bu operasyonun yeni bir yargı kumpası olduğunu iddia etti.

Özel, İzmir'deki operasyonun, 100'üncü gün etkinliklerini engellemek ve dikkati başka yöne çekmek amacıyla yapıldığını söyledi. Bu operasyonun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihbarıyla yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Ancak, büyük kurumlar içinde soruşturmaların olabileceğini, suçlular hakkında işlem yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

CHP lideri, İzmir operasyonunun partinin içindeki bir bölünmeyi hedeflediğini öne sürdü. Parti içi dayanışmanın önemini vurgulayan Özel, Cumhuriyet Halk Partisi'nin geride kimseyi bırakmayan bir parti olduğunu belirtti. Leman dergisindeki karikatür tartışmasına da değinen Özel, vicdan sahibi muhafazakarlara çağrıda bulunarak, olayın doğru şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

235026-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.