Ankara Keçiören'de yaşayan bir Somalili aile, evlerini 'alüminyum fosfat ile ilaçlattı. Ve Somalili aile evlerini terk etti. Sıcak hava nedeniyle evin içerisindeki alüminyum fosfat kimyasalı genleşti ve buharlaşarak apartmanın diğer dairelerine yayıldı. Bu kimyasal sızıntı sonucunda etkilenen 10 yaşındaki Elif Sude ve annesi hayatlarını kaybettiler.

DHA’nın aktardığına göreü evlerinden sızan yasaklı bir kimyasal madde nedeniyle, birinci katta oturan Türkan Sabancılar (39) ve kızı Elif Sude Sabancılar (10) hayatını kaybetti. Bu acı olay sonrasında, zehirlenen biri ağır olmak üzere 10 kişi hastaneye kaldırıldı. Olay yerindeki ekipler, dairede kullanılması yasak olan 'alüminyum fosfat' adlı kimyasalın ilaçlama sırasında kullanıldığını ve bu maddenin sıcak hava nedeniyle genleşerek buharlaşarak tüm apartmana yayıldığını belirtti. Olayın ardından, 4 katlı Hacılar Apartmanı ve yanındaki bina tahliye edildi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, olay yerine gelerek incelemede bulundu ve bu trajik olaydan önemli dersler çıkarılması gerektiğini vurguladı. Altınok, kimyasal maddelere kolay erişimin engellenmesi ve satış hizmeti veren firmalara sınırlamalar getirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu tür firmaların sıkı denetimlerden geçmesi gerektiğine dikkat çekti. Altınok, şans eseri su dökülmediğini belirtti ve eğer su dökülmüş olsaydı, binadaki herkesin hayatını kaybedebileceğini ifade etti. İlaçlamayı yaptıran ailenin bir firmaya başvurduğunu ve firmanın ilaçlama sonrası "3 gün evden uzak durun" uyarısında bulunduğunu aktardı. Altınok, ilacın genleşerek diğer bölgelere yayıldığını ve koku oluştuğunu ifade etti. Ayrıca, evlerini ilaçlatan Somali uyruklu kişilerden 2'sinin gözaltına alındığını belirtti.

Hacılar Apartmanı yöneticisi Songül Ak, binada dünden bu yana ciddi bir koku olduğunu ve bu nedenle çatı kapısını açtıklarını ancak koku kaynağının orada olduğunu söyledi. Ak, diğer binaları uyarmak amacıyla zillerine basarak uyarılarda bulunmak istediğini ancak herkesin uyanmadığını belirtti. Kendisinin de etkilendiğini ve başının döndüğünü ifade etti. Ak, 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve Elif adındaki 10 yaşındaki çocuğun dün fenalaşarak hastaneye götürüldüğünü ancak herhangi bir sorun olmadığı söylenerek geri gönderildiğini dile getirdi.

Editör: Habererk Haber Merkezi