Twitter üzerinden anket yapan bir grup, en fazla olumlu oy alan siyasi partilerin genel başkanlarını açıkladı. Ankette ilk sırada yüzde 69'luk oy oranı ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yer aldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ise yüzde 12'lik olumlu oy ile 13. sıraya girebildi.

Anketler ve Raporlar kullanıcı adıyla Twitter üzerinden anket yapan grubun açıkladığı sonuçlara göre ikinci sıraya Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yerleşti. İnce'nin oy oranı yüzde 50 oldu.

Listenin üçüncü sırasında yüzde 50 olumlu oy oranıyla Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş yer alırken, altılı masanın bileşenleri, yüzde 50'nin altında kaldı ya da sıralamaya giremedi. 

Bu sıralamaya göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 40 ile 4., Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yüzde 37 ile 5., Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 37 ile 6., HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yüzde 34 ile 7., Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş yüzde 32 ile 8., Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yüzde 25 ile 9. ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yüzde 24 ile 10. oldu.

Ankette Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yüzde 24 ile 11., Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yüzde 14 ile 12., Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 12 ile 13., Halkların Demokratik Partisi eş genel başkanı Pervin Buldan yüzde 10 ile 14., Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yüzde 7 ile 15., Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal yüzde 7 ile 16., Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici yüzde 7 ile 17., Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yüzde 4 ile 18. sırada yer aldı.

Editör: Yadigar Hanım