Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir’in Konak ilçesindeki seçim bürosuna taşlı saldırı düzenlendi. Polis, olayın şüphelisi olarak madde bağımlısı olduğu iddia edilen saldırganı gözaltına aldı.

CHP'nin seçim bürosuna gelen İdris İslam, büro kilitli iken yerden aldığı taş ile cama 20 saniye boyunca defalarca vurdu. Saldırgan daha sonra taşı yere atarak olay yerinden kaçtı. İdris İslam şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Büyükoğullarından, saldırganın ilk ifadesinde “CHP olduğu için kırdım” dediğini aktardı. Büyükoğullarından açıklamasında, “Bu saldırının kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Biz bu seçimleri kardeşlikle götürmek istiyoruz. Herkesle kucaklaşmak istiyoruz. Bunlar bizi yıldıramaz. Şüpheli yakalanırken “ Herkes AKP’ye oy verecek” demiş. Bu herşeyin göstergesi. Birileri bu kişiye para verip saldırttırmış olabilir” diye konuştu.

“KORKMUYORUZ, GELİYORUZ!”

CHP Konak Gençlik Kolları’nın saldırıya ilişkin sosyal medyadan yapılan açıklamada ise, “Korkmuyoruz, geliyoruz! İlçe seçim ofisimize yapılan saldırıyı kınıyoruz! Yapılan baskılar bizi yıldırmaz daha çok güçlendirir. Tüm halkımızı bize destek olmaya çağırıyoruz!” denildi.

MUHALEFET PARTİLERİN BİNALARINA SALDIRILAR ARTTI

Daha önce CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi binalarına saldırı düzenlenmişti. Önceki akşam ise İYİ Partili Buğra Kavuncu, partisinin Esenler İlçe Başkanlığı'nın seçim standına bir grubun saldırdığını duyurmuştu.

Kavuncu, açıklamasında "Saldırılar, engellemeler bizi yıldıramaz" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'nin seçim bürosuna taşlı saldırı - Son dakika haberleri – Sözcü

Editör: Yadigar Hanım