Vegan beslenmesi ile ilgili sosyal medyada pek çok video paylaşan ünlü fenomen Zhanna Samsonova hayatını kaybetti. Vegan beslenmeyi savunan ünlü fenomenin ölüm nedeninin açlık olduğu belirtildi. Vücuduna, vücudunun ihtiyacı olan besin değerlerini alamayan ünlü fenomen açlıktan hayatını kaybetti. 39 yaşındaki genç fenomen Güneydoğu Asya seyahatine çıktı. Seyahati boyunca da sadece egzotik meyve diyetiyle beslenmesi sonucu "açlıktan" yaşamını yitirdi. Ölüm tarihi 21 Temmuz 2023 olarak belirtildi. Yerel basının yapmış olduğu habere göre; sosyal medya mecralarında vegan beslenmeyi teşvik ederek milyonlarca izleyiciye ulaşan “Zhanna D'Art” olarak da tanınan sosyal medya fenomeni, Güneydoğu Asya turu sırasında yanlış beslenmeden dolayı rahatsızlandı ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

New York Post gazetesinin yapmış olduğu habere göre ise bir arkadaşının basına verdiği röportajda; Samsonova'nın Sri Lanka gezisindeyken oldukça bitkin göründüğünü, tedavi görmesi için evine gönderildiğini ancak kendisinin tekrar geldiğini söyledi. Arkadaşının iddialarına göre; "Onun üst katında oturuyordum ve her gün sabahları onun cansız bedenini bulmaktan korkuyordum. Onu tedavi olmaya ikna ettim ama başaramadı." dedi.

Pişirilmeyen otla yapılan yemeklere ağırlık verdiği belirtilen Samsonova'nın son dört yıldır "tamamen çiğ vegan bir diyet" uyguladığı ve sadece ayçiçeği çekirdeği filizleri ve meyve ile beslendiği öne sürülüyor.

Samsonova'nın bir diğer arkadaşı ise kendisinin son 7 yıl boyunca yalnızca bölgede yetişen jackfruit ve durian meyveleriyle beslendiğini iddia etti.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı