Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), seçim takvimine göre Meclis'te grubu bulunmayan siyasilerin seçime katılabilmesi için gereken 100 imza toplama süreci bugün başladı. 

11 aday için ilçe seçim kurullarında imza atma süreci devam ederken, sosyal medyadan da adaylara destek çağrıları yapıldı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde, başvuruları kabul edilen Muharrem İnce, Sinan Oğan, Doğu Perinçek, Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten, seçmenler tarafından verilecek 100 imza ile 14 Mayıs'ta yaapılacak seçimlere katılabilecek.

100 bin imza toplaması gereken Cumhurbaşkanı adaylarından Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan için, sosyal medyada taraftarları çağrıda bulundu. Twitter'den yapılan çağrıda, "Bu imza sayısı ne? Hiç yakışıyor mu Türk Milliyetçilerine! Kalkın yataktan, milleti de kaldırın İlçe Seçim Kurullarına gidip Sinan Oğan için imza verelim." denildi.

İmza kampanyasında an itibariyle Muharrem İnce ve Fatih Erbakan başa baş gidiyor. Sosyal medyadan da destek gören Sinan Oğan ise 3. sırada.

Editör: Yadigar Hanım