İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Evlat Nöbeti'nin 4. yılında Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, "PKK ve YPG'nin patenti ABD'nin elindedir. Onlar olmazsa böyle bir terör örgütü olmaz. HDP  de ABD uşağıdır" diyen Soylu'nun yanında, daha önce katıldığı bir televizyon programında "PKK terör örgütü değildir" diyen AKP Mardin eski Milletvekili Orhan Miroğlu'nun bulunması dikkat çekti.

AKP'nin 25. ve 26. dönem Mardin Milletvekili ve MKYK üyesi Orhan Miroğlu, 30 Mart 2019 tarihinde Ülke TV'de yayınlanan Bıçak Sırtı programında şok bir açıklamada bulunmuştu. "PKK Terörist bir örgüt değilir" diyen Miroğlu, konuşmasında, "Benimsemeniz gereken bir şey var, bir grup eğer kendi toprakları üzerinde beğenin ya da beğenmeyin bir siyasi programı hayata geçirmek için mücadele veriyorsa bu bir terörist grup falan değildir. Hele eğer 4-5 milyon insanın yaşadığı bir yerde halkın belli bir kesiminden de destek görüyorsa. Bizler de aynı şeyleri yaşadık. Şimdi PKK terörist bir örgüt müdür? Bana göre PKK terörist bir örgüt değildir. PKK kendi topraklarında belli siyasi programa hayata geçirmeyen çalışan bir politik harekettir" açıklamasıyla gündem olmuştu.

PKK'yı terörist saymayan Miroğlu'nu yanına alarak çocuklarını PKK'nın elinden kurtarmak isteyen annelerin evlat nöbetinde açıklama yapan Soylu ise tepki çekti. 

Editör: Yadigar Hanım