Kahramanmaraş depreminin ardından sivil toplum kuruluşları, yardım dernekleri, sivil halk tek yürek olup deprem bölgesine yardım ederken, yapılan bazı yardımlar ise eleştirilerin hedefi oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli'nin dün partisinin grup toplantısında bölgede yardımlarını sürdüren Ahbap ve Babala Tv gibi oluşumları "akbaba" diye eleştirmesinin ardından bir tepki de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Bahçeli'nin, "Devletin yetişemediği ne vardır da ahbapçılar ve babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır? Bu sahtekârların artık TV'lerde yer almaması lazımdır. Devleti acz içinde gösterircesine sosyal medyaya üşüşenler bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır? Yardım ve desteklerin AFAD aracılığıyla yapılması en doğru yoldur" şeklindeki açıklamasına, Bakan Soylu da üstü kapalı tehdit vari açıklamasıyla katıldı. 

Soylu, "Bağış ayrı yardım ayrı. Yardım kampanyası AFAD tarafından gerçekleştiriliyor, onun için toplanan bağışlarla ilgili ne harcandı, ne kadar harcandı, bunun tamamen geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de aynı istikamette olacağını söylemek isterim. Bizim çalıştığımız dernekler zaten bunu ister. 'Bizi denetleyin, bizim bağışçılara karşı mahcubiyet içinde olmayalım diye.' Bunu istismar eden varsa da bu konuda devletle eş koşmaya çalışan varsa da gereği yerine getirilecektir" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım