Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Yiğit Bulut ile Mehmet Uçum, dünkü derbi sonrasında Fenerbahçe Başkanı ALi Koç'u istifaya davet etti. Bu istifa çağrısına sarı lacivertli taraftarlar da büyük bir destek verirken son yaşananlar taraftar kovalama olayının çok kötü olduğu vurgulandı.

Tam 20 yıl sonra Kadıköy'de ezeli rakibine 3-1 kaybeden Fenerbahçe'de sular durulmuyor. Son yaşananların akabinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un aleyhinde istifa tezahüratları yapan sarı lacivertli taraftarlara Yiğit Bulut ve Mehmet Uçum da destekte bulundu.

İstifaya Davet

Başdanışman Mehmet Uçum son açıklamasında Galatasaray'ın öyle ya da böyle bu derbiden galibiyetle ayrıldığını ancak Fenerbahçe'nin bu şekilde yönetimine tepki göstererek Ali Koç'u istifaya davet etti. Sarı lacivertli camianın bu denli yönetilmesinin yanlış olduğuna değinen Uçum, Fenerbahçe'nin ağır bir yük olduğuna değindi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Yiğit Bulut ise Kadıköy'de gelen mağlubiyet sonrasında Şükrü Saraçoğlu'nda yaşananların futbol ile alakalı olmadığını belirterek Ali Koç'un bir an önce istifa etmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Haftalardır devam eden basın toplantılarında sarı lacivertli taraftarları kendi devletine karşı kışkırtmasının tamamen yanlış olduğundan bahsetti.

Editör: TE Bilişim