Sanchez: Avrupa'da tarih yazmaya devam etmek istiyorum
Galatasaray'ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı açıklamada, bireysel hedeflerinin olduğunu ve Avrupa'da önemli başarılara imza atmak istediğini belirtti. 29 yaşındaki oyuncu, Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde düzenlenen kampta Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Sezona yeniden başlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Sanchez, geçen sezon hem hedeflerine ulaştığını hem de iyi insanlar tanıdığını, bu sayede en iyi halini bulduğunu ifade etti.
Sezon başında koydukları üç hedeften ikisine ulaştıklarını belirten Sanchez, Avrupa'da başarı elde edemediklerini ancak genel olarak mutlu olduklarını söyledi. Taraftarların önemine değinen Sanchez, taraftarların kulübün kalbi olduğunu ve kendilerine destek verdiğini, bu nedenle sadece iyi performans göstermekle kalmayıp, taraftarları mutlu etmek için de oynadıklarını vurguladı. Galatasaray taraftarının desteğinden gurur duyduğunu belirten Sanchez, bu sezon daha fazla destek beklediklerini ve rakiplere baskı kurarak birlikte ilerlemek istediklerini dile getirdi.
Geçen sezonun akılda kalan müdahaleleri hakkında konuşan Sanchez, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarındaki kritik kurtarışların işlerinin bir parçası olduğunu ve hem televizyondan izleyenleri hem de tribündekileri mutlu ettiğini söyledi. Okan Buruk'un oyununa kolayca adapte olduğunu belirten Sanchez, farklı metotlarla karşılaşmanın kariyerinde normal olduğunu ve buna uyum sağlamaya çalıştığını ifade etti. Takım olarak futbol oynamaktan mutlu olduklarını ve bu sayede başarıyı yakaladıklarını belirten Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ile iyi anlaştıklarını ve birbirlerini tamamladıklarını söyledi. Hedeflere kolektif olarak bakılması gerektiğini, bireysel başarıların sürekliliğinin önemli olduğunu ve Avrupa'da da bir başrol oyuncusu olmak istediğini vurguladı. Mario Lemina'nın takıma kattığı değeri öven Sanchez, Lemina'nın tecrübesi ve futbola bakış açısının herkese pozitif etki yaptığını belirtti. Fernando Muslera'nın Galatasaray'a kattığı değerden bahseden Sanchez, her oyuncunun yerinin bir şekilde dolacağını ve gelecek oyuncuların da iyi işler yapacağına inandığını dile getirdi. Üçlü veya dörtlü savunmanın fark etmediğini, iyi oyuncuların her formasyona uyum sağlaması gerektiğini belirten Sanchez, Carlos Cuesta'ya yapılan eleştirileri haksız bulduğunu ve tüm oyuncuların en iyisini yapmak için mücadele ettiğini söyledi. Transfer söylentileriyle ilgili olarak idarecilere ve başkana sorulması gerektiğini belirten Sanchez, sadece bugüne odaklandığını ve sahayla ilgilendiğini ifade etti. Victor Osimhen'in dünya çapında bir oyuncu olduğunu ve tekrar takıma katılması durumunda çok mutlu olacağını belirten Sanchez, Arda Ünyay'ın büyük potansiyele sahip bir oyuncu olduğunu ve genç oyunculara destek verme sorumluluğunun bulunduğunu söyledi. Maç sonu üçlülerini sevdiğini ve bunların oyuncu ve taraftar arasında bağ yarattığını belirten Sanchez, 'El Patron' lakabını saygı göstergesi olarak kabul ettiğini ve Türkçeye henüz hazır olmadığını, ancak taraftarlardan desteğini esirgememelerini istediğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.