Reuters haber ajansı, olayın “Türkiye ve Suudi Arabistan arasında siyasi ilişkilerin yeniden ısındığı bir sırada” yaşanmasına dikkat çekti.

Reuters, “Maçın iptal edilmesi, Türkiye futbolunda tartışmalarla dolu bir aya başka bir ekleme oldu” ifadesini kullanarak Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’nın maç sonunda hakemi yumrukladığı ve İstanbulspor’un sahadan çekildiği olayları hatırlattı.

Muslera milli takım kariyerini noktaladı Muslera milli takım kariyerini noktaladı

Habertürk televizyonunun açıklamalarına yer veren ABD merkezli AP haber ajansı, “Futbolcular, maç cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştiği için Atatürk’ün göründüğü tişörtlerle sahaya çıkmakta ısrarcı oldu. Galatasaray ve Fenerbahçe daha önce maçın Suudi Arabistan yerine memleket topraklarında oynanmasını istemişti” ifadesine yer verdi.

ABD merkezli New York Times’ın spor sitesi Athletic, “2023 Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmasının 100. yılı. Maçı Suudi Arabistan’a taşıdığı için çok ağır bir şekilde eleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu, başta maçın iptal edileceği spekülasyonlarını ‘dezenfermosyan’ olarak niteledi ve reddetti. Ancak başlangıç saati yaklaşırken ve taraftarlar stadyumda beklerden maçın oynanamamasına karar verildi” satırlarını kaleme aldı.

İngiltere merkezli spor haber sitesi olan Goal, iptal edilen maçı “’Yurtta Sulh’ pankartı ve tişörtler yüzünden yaşanan münakaşa yüzünden oyuncular otellerini terk etmeyi reddetti” başlığıyla haberleştirdi.

Almanya’nın kamu yayıncılarından olan Deutsche Welle, “Modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk’e saygısını göstermek isteyen kulüplerin bu talebinin reddedildiği iddiaları yüzünden futbolcular sahaya çıkmadı” ifadesine yer verdi.

Editör: Habererk Haber Merkezi