Daily Mail’de yer alan habere göre, birden fazla kötü alışkanlığı devam ettiren kişilerin çalışma saatlerinde yorgunluktan şikayet etme olasılıkları daha yüksek.

İşte, gün içinde yorgun hissetmemek için uzmanlardan tavsiyeler:

ALARMI ERTELEMEYİN

Uzmanlar, alarmı ertelemenin bitiremeyeceğiniz bir uyku döngüsünü başlatacağını düşünüyor. Bu yüzden alarmınızı ertelemeyin. Devamlı erteleyerek uyanıp uykuya dalmak sizi gün içerisinde daha yorgun hissettirecektir.

SABAH UYANINCA TELEFONUNUZU KONTROL ETMEYİN

Uzmanlar, gözlerinizi açtıktan hemen sonra telefonunuzu asla kontrol etmemeniz konusunda uyarıyor. Zihnin kademeli olarak güne uyanmasına izin vermek gerektiğini ve onu çok fazla bilgi ile bombardımana tutmanın enerjiyi kestiğini söylüyor. Bundan dolayı uyanır uyanmaz telefonla oynamamanız öneriliyor.

KASLARINIZI GERİN VE ESNEYİN

Sabah uyandığınızda kaslarınızı germeyi unutmayın. Uzmanlara göre gece boyunca boşta ve açıkta kalan kaslar ve eklemler sertleşebilir. Bu da onları her sabah tekrar germenizin oldukça önemli olduğu anlamına geliyor.

UYANINCA KAHVE DEĞİL SU İÇİN

Yine uzmanların uyarısına göre, sabahları uyanır uyanmaz kahve içmek yerine su için. İlk iş olarak kahve içerseniz kendinizi gün içerisinde yorgun hissedersiniz.

SAĞLIKLI BİR KAHVALTI YAPIN

Sabahları kahvaltıda yüksek şekerli yiyecekler tercih edilmemesi konusunda da yine uzmanlar uyarıyor. Bunun yerine daha dengeli bir şeyler yemek gerekiyor. Çünkü yüksek şekerli yiyecekler gün ortası çöküşü yapabilir.

DİŞLERİNİZİ HEMEN FIRÇALAMAYIN

Uzmanlar, kahvaltıdan sonra diş ipi kullanmak veya diş fırçalamak için en az yarım saat beklenmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca kahvaltıda asitli yiyecekler tüketmenin oldukça zararlı olduğunun altını çiziyorlar.

YATAĞINIZI TOPLAYIN

Araştırmacılar, sabahları uyandığınızda yatağınızı toplamanın sizi daha enerjik hissettireceği konusunda uyarıyor. Bu iyi alışkanlığın daha yüksek üretkenlikle bağlantılı olduğunu söylüyorlar.

SABAH SOĞUK AKŞAM SICAK DUŞ ALIN

Özellikle soğuk havalarda sıcak duş tercih edilir. Ama çoğu kişiden de duyduğunuz gibi araştırmacılar da soğuk duş almanın sizi daha hızlı uyandıracağı ve sizi gün içinde zinde tutacağını düşünüyor. Sıcak duşu ise akşam uykuya dalmadan önce almanız öneriliyor.

Editör: TE Bilişim