Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, ülkesinin petrol üretimini azaltacağını belirterek, petrol ihracatı ile yeni kararlan alındığını söyledi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre Energy İntellengence sitesine açıklamalarda bulunan Bin Selman, diğer ülkelerin de aynı uygulamayı yapabileceğini ifade ederek, NOPEC tasarısı ile tavan fiyat dayatmanın genişletilmesi arasında büyük bir fark olduğunu, bunun petrol piyasası üzerindeki potansiyel etkilerinin benzerliğini dile getirdi.

Ülkesinin petrol ihracatına tavan fiyat uygulama olasılığının olduğunu belirten Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, şunları kaydetti:

"Tedariklerimize bunu uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız. Bu tür politikalar, netlik ve istikrara büyük ihtiyaç duyulan bir zamanda yeni riskler ve daha fazla belirsizlik getiriyor. Bu tür politikaların kaçınılmaz olarak piyasa istikrarsızlığını ve dalgalanmaları artıracağını yeniden vurguluyorum."

Petrol ihraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) karşı "Petrol Üreten ve İhraç Eden Kartellere Hayır (NOPEC)" adlı yasa tasarısı ilk defa 2000 yılında ortaya çıkmış ve yasalaşması için daha önce 16 kez ABD Kongresi'ne sunulmuştu.

Bu arada uluslararası piyasalarda petrol fiyatları ise düşüşte. Brent Petrol 78.40 dolar civarında. 

Editör: Yadigar Hanım