Zorlu çalışma şartlarına isyan eden polisler, diğer memurlarla eşit haklar istiyor. Gece gündüz görev yaparken can güvenliklerinin tehlike altında olmasına rağmen özveriyle çalışmaya devam ettiklerini belirten bir grup polise destek, Vatan ve Hürriyet Partisi Kurucu Genel Başkanı Yalçın Doğan'dan geldi.

Doğan, polislerin sesine sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile destek verdi. Doğan, emniyet mensuplarının tayinden çalışma saatlerine, ekonomik koşullardan sosyal hayata, toplumun bakış açısından mesleğin getirdiği sağlık sorunlarına kadar pek çok soruna işaret ettiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"ZORUNLU tayini olmayan birçok MESLEK GRUBUNUN tayin olma gibi bir derdi yok.

Ne Emlakçıya komisyon
Ev sahiplerine Peşin Kira+Depozitolar
Ne kırılan dökülen eşyaları var.
Ne Nakliye Ücretleri...vs veriyorlar

Ne de aile düzenleri DAĞILIYOR.

Emekli olana kadar aynı yerde çalışabiliyorlar. Ekstra hiçbir giderleri olmuyor ve sosyal bir yaşam tarzları oluyor. Biz Polisler belirli çalışma saatleri ve ekonomik anlamda ek zam istiyoruz. Biz normal memurlar gibi değiliz. Belimizde silahımız var ve toplumun her kesimi ile karşı karşıya geliyoruz. Ve görevimizi yaparken her türlü eleştirilere,hakaretlere maruz kalıyoruz.

Polis ⚖️istiyor. #PolisHaklı çünkü gece gündüz vardiyalı çalışıyor ve erken yaşta yıpranıyor. Kalp krizleri,intiharlar,kalıcı sağlık sorunları, öfke kontrolü,erken yaşta saç dökülmeleri..vs PolisDevlettirÜzmeyin"

Doğan'ı polisin özlük haklarına yönelik paylaşımına çok sayıda beğeni ve retweet ile destek geldi.

Editör: Yadigar Hanım