Taha Duymaz’ın ablası Semiha Duymaz, depremin ilk gününden itibaren Instagram hesabından “Lütfen yardımcı olun kimse bakmıyor olduğu bölgeye. Hatay Antakya, Betonsan Bedisabuncu Okul karşısı” diyerek yaptığı paylaşımlarla yardım çağrısında bulundu. Duymaz’ın bu çağrısını çok sayıda kişi paylaştı ve bölgeye ekip gönderilmesini istedi. Ve ekip günler sonra gitti.

Taha’dan gelecek güzel haber beklenirken, şarkıcı Gülben Ergen ise 11 Şubat’ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda fenomenin öldüğünü duyurdu. Semiha Duymaz ise enkaz önünden çektiği video ile şarkıcıyı yalanladı.

Daha sonra, ‘Rambolingo7’ adlı Twitter hesabı Taha’nın aslında depremin ikinci günü hayatını kaybettiğini, ablasının bu durumu kullanarak Instagram hesabındaki takipçi sayısını artırdığını öne sürdü.

Tüm iddiaların ardından abla Semiha Duymaz Instagram hesabından yeni bir açıklama yaptı:

“Bu zamana kadar sustum, acımı sizin gibi gereksiz insanlar yüzünde yaşayamıyorum. Kardeşlerim, halam, eniştem enkaz altında. Ben yabancı değilim, benim canlarım, kanlarım, hayatlarım onlar. Burada prim kasacak yok takipçi yok bilmem ne… Taha var Melek var Umut var bırakın… Burada halen çıkmadılar ve halen bekliyoruz. Ben geldim geleli sadece bir kere annemi görmeye gittim ne haldedir diye. Burada her çıkan cesede bakmaktan psikolojimi anlayamazsınız. Onlardır diye bir umutla ya ölü ya diri ama siz bu duyguyu, acıyı hissedemezsiniz. Dilerim Allah’tan bu boş konuşan ‘saklıyor’ diyen insanlar ‘prim yapıyor’ diyen klavye delikanlılarına Allah size yaşatmasın dilerim.”

Editör: Gökçe Sevim