Merkez üssü Kahramanmaraş olan, toplam 11 ili etkileyen, ciddi yaralanma ve sayısız ölüme haberiyle yürekleri dağlayan 6 Şubat depreminde sosyal medya fenomeni Taha Duymaz vefat etti. O akşam halasının Hatay’daki evinde kalan Taha Duymaz ve kız kardeşi, depremin etkisiyle yıkılan evin enkazında kaldılar. 11 ili derinden etkileyen deprem binlerce canın kaybına neden oldu.

Taha Duymaz, sosyal medyada, derme çatma evlerinin mutfağında ilk yemeğini yapmıştı. Arkadaşına borçlanarak aldığı ilk telefonuyla da yaptığı yemeğin videosunu çekmiş ve sosyal medyada paylaşmıştı. Pek çok kişi tarafından sözlü tacize ve hakarete maruz kalan genç “Ailemi geçindirmek için bunu yapmak zorundayım.” demişti. Toplam 12 kardeş olan Taha, ailesine bakmak için annesiyle birlikte sosyal medyada yemek tarifi çekimleri yapıyor ve bahçe ile ilgileniyordu.

Anne Meryem Duymaz, 6 Şubat depreminden sonra çok fazla sosyal medyada bulunmadı. Acısı ile baş başa kaldı. Geçenlerde anne Meryem Duymaz ailesini geçindirmek için tekrar sosyal medyadan yemek tarifli video paylaşımı yapacağını duyurdu.

Meryem Duymaz’ın oğlunun mezarının başında ağlaması ve mezar taşına sarılıp öpmesi sosyal medyada gündem oldu.

taha duymaz-1

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı