İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde dün 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, teröristi yakalamak için operasyon düzenledi. 

Bombayı bırakan teröristin kadın olduğu belirlendi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 16.13'te bir kadın caddedeki banka çanta bırakıyor. Şüpheli kadın, çantayı koyduktan sonra uzaklaşıyor. Çanta bir süre bankta sahipsiz kalıyor. Birkaç dakika sonra ise patlama gerçekleşiyor.

EMNİYET EKİPLERİNİN BAŞARILI OPERASYONU İLE YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, patlamanın hemen ardından başlatılan çalışmalar sırasında, güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüler üzerinden şüphelinin eşkalini tespit etti.

Bombayı koyan şüpheli kadın şahsın olay yerine geliş gidiş güzergahlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelendi. Teröristin irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda, olayla ilgili 46 şahıs yakalanarak gözaltına alındı, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edildi.

Belirlenen adrese yapılan operasyonda, ekipler, evde özel eğitimli köpekler eşliğinde arama yaptı. Evde bir tabanca ve mermiler ile çok miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi. Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli terörist de kıskıvrak yakalandı.

PKK/PYD/YPG TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BAĞLANTISINI İTİRAF ETTİ

Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden ülkeye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söyledi. Terörist, PKK terör örgütünün Ayn El Arab merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını itiraf etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayın ardından yaptığı açıklamada, "Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var." ifadelerini kullanmıştı.

Teröristin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Resim

İstanbul'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist böyle yakalandı

Resim

Editör: Yadigar Hanım